Стоян Владков и Маринела Нинева бяха обявени за заслужили граждани на Дряново

Националните състезатели в бяганията на средни и дълги разстояния Стоян Владков и Маринела Нинева бяха обявени за заслужили граждани на Дряново на заседание на местния общински съвет на 28 септември.

Владков и Нинева са членове на националния отбор в последните 10 годинни и са участвали в редица престижни международни шампионати и турнири в различни дисциплини от състезания на писта, крос-кънтри, шосейни и планински бягания. Те са многократни шампиони на България.

28-годишната Маринела спечели балканската титла на полумаратон на 12 септември в Битоля, Северна Македония, а през 2020-а беше и балканска шампионка на маратон. Тя е обявявана и за най-добра в бяганията в България от движението „Рън България“.

Стоян Владков побеждава в „Габрово найт рън“

Владков е специалист в средните бягания, но се състезава с успех и на 5000 м и 10 000 м. 30-годишният атлет от Дряново е учител във Велико Търново, но това не му пречи да е сред най-добрите бегачи в България.

Двамата нови заслужили граждани на Дряново са възпитаници на треньора Иван Михайлов, който от пет десетилетия открива и тренира талантите в планинския град.

Последните успехи на Владков и Нинева бяха в стартове от веригата „Рън България“. Стоян спечели стартовете в „Студентски град рън“ на 22 септември и на „Габрово найт рън“ на 24 септември, а Маринела полумаратона в Кюстендил на 19 септември и „Студентски град рън“ на 24 септември.

В Дряново предстои кръг от „Рън България“ на 15 октомври, където Стоян Владков и Маринела Нинева ще бягат пред собствена публика.

Share Button