Младите атлети се състезаваха на Детска атлетика в Кюстендил

Двучасово състезание по програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“ се проведе на площад „Велбъдж“ в Кюстендил.

Състезанието се организира няколко часа преди старта на втория маратон „Кюстендил“ и събра над 200 деца от цялата страна, които участват и в спортен лагер в града.

Заниманията бяха водени от Андрей Рангелов и Силвена Тодорова, а децата бяха разделени на две възрастови групи.

След състезанията всички деца бяха наградени от световният и европейски шампион на 200 м в зала Николай Антонов, бронзовият медалист на скок дължина от европейското първенство за младежи под 23 години Борис Линков и най-добрата атлетка на Кюстендил Цветелина Кирилова, както и от Андрей Панайотов – представител на Министерството на младежта и спорта.

Николай Антонов (вляво) и Борис Линков в Кюстендил. Антонов все още държи националния рекорд на 200 м с 20.20 сек, а Линков стана шампион на 200 м на България и спечели бронзов медал в скока на дължина от европейското първенство за младежи под 23 години

Децата получиха подаръци от Нестле, БФЛА и списание „Атлетика“
Програмата „Да намерим 200 таланта за атлетиката в България“ обхвана около 1000 деца на възраст от 7 до 12 години от десетки градове в страната.

Снимки: Павел Данев

Галерия от събитието вижте тук

Share Button