Николай Антонов – Таланта награждава младите таланти

Николай Антонов е печелил европейски и световни титли в спринта, участвал е във финали на световни първенства на 200 м и скок дължина, преминал е през тежки житейски проблеми и е записал името си със златни букви в историята на българската атлетика.

Огромните му успехи в световния спринт му бяха донесли прякора Талантът. Той все още държи националния рекорд на 200 м – 20.20 сек, който на 26 август 2021-а навърши 30 години.

От няколко години Николай Антонов участва в състезания за млади атлети като помага в различни сфери на организацията на тези събития.

На 18 септември в Кюстендил Талантът ще награди всички деца от финалния етап на програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“.

53-годишният Антонов, който преди три десетилетия надбягаваше легендите Карл Люис, Линфорд Кристи и Бен Джонсън ще бъде част от финала на програмата заедно с младата звезда на българската атлетика Борис Линков, който пък спечели бронзов медал в скока на дължина на еврошампионата за младежи под 23 години в Талин.

Share Button