Александър Спасов и Мария Николова спечелиха изкачването на Черни връх

Александър Спасов и Мария Николова са победителите в тазгодишното скоростно изкачване на Черни връх – Витоша рън 2021.

Състезанието се проведе днес, 29 август, по традиционното трасе от НДК до Черни връх.

Изключително оспорвана беше битката при мъжете, като на Драгалевци се беше оформила група от петима атлети, които вече имаха малка преднина пред останалите. На междинната контрола на Голи връх пръв мина рекордьорът на България на маратон и многократен победител в Софийския маратон Петко Стефанов. Малко след него бе Шабан Мустафа, един от най-добрите ни състезатели по планински бягания и рекордьор на трасето. Двукратният победител в Обиколката на Витоша Ивайло Атанасов се движеше трети, а Александър Спасов, срещу чието име има редица победи в планински бягания – четвърти. В крайна сметка Спасов успя да изпревари своите конкуренти и да триумфира като победител с 1:47:25 ч. Възпитаникът на Румен Механджийски Ивайло Атанасов завърши втори с 1:47:45 ч. Петко Стефанов заслужи третото място с 1:48:44 ч. Извън призовата тройка, на четвърта позиция финишира Шабан Мустафа с 1:50:06 ч.

При жените многократната победителка в състезанието Мария Николова нямаше конкуренция днес и се наложи с 2:06:01 ч. Надежда Ангелова, тазгодишната победителка на Обиколката на Витоша, сега зае второто място с 2:16:12 ч. Трета е многократната победителка в Маратон София и рекордьорка на трасето до Черни връх Милка Михайлова, която сега завърши 2:27:00 ч.

Лошото време и проливният дъжд, който се изля над София, бяха истинско изпитание за участниците и попречиха да бъдат показани по-добри резултати.

Снимка: интернет

Share Button