Токио 2020: Магическите моменти от атлетиката на олимпийските игри – Райън Краузър посвети олимпийската титла на починалия си дядо

Олимпийските игри в Токио бяха най-странните в историята, но атлетите сътвориха най-силното състезание в историята на леката атлетика.

Освен невероятните постижения на пистата, в секторите имаше магически моменти, част от които екипът на медииния отбор на Световната атлетика отбелязва в сайта на организацията, а www.atletikabg.com го представя на Вас – нашите читатели.

Райън Краузър защити титлата си на гюле в Токио. Мощният американец подобри световния рекорд на квалификациите на САЩ в Юджийн с 23.37 м. За втората си титла Краузър закова уреда на 23.30 м.

Райън описва дядо си като най-големият му фен. За съжаление седмица преди старта на олимпийските игри той почива. Въпреки личната загуба Краузър прави фантастична серия на финала и подобрява олимпийския рекорд.

След състезанието двукратният олимпийски шампион показва на цял свят чрез телевизионното предаване бележка с надпис „Дядо, ние го направихме, олимпийски шампион за 2020!

Преди да почине дядото на Райън губи слуха си и семейството му комуникира с него чрез бележки.

Ако ме беше видял дядо щеше да ми каже да спра и да се насладя на момента“ – отговоря Райън Краузър на въпроса, какво щеше да каже дядо му в този момент. – „Така ми казваше винаги преди.Знам,че щеше да се гордее с мен, ако беше тук и се чувствам, че все едно, ме гледа отнякъде. Това е много специален ден за мен.“

Share Button