Токио 2020: Магическите моменти от атлетиката на олимпийските игри – дневникът на Никола Макдермот

Олимпийските игри в Токио бяха най-странните в историята, но атлетите сътвориха най-силното състезание в историята на леката атлетика.

Освен невероятните постижения на пистата, в секторите имаше магически моменти, част от които екипът на медииния отбор на Световната атлетика отбелязва в сайта на организацията, а www.atletikabg.com го представя на Вас – нашите читатели.

Един от най-вълнуващите моменти бе записките, които водеше австралийката Никола Макдермот по време на финала на скок височина.

Като отлична ученичка Макдермот има навик да записва впечатления и оценки от всеки скок на всяко едно състезание – дори на олимпийските игри. Тя анализира всеки скок и дава оценка от 1 до 10 на всеки аспект от скока. „Никога не давам оценка 10 от 10“ – споделя тя преди игрите. – „Винаги има нещо, което може да се подобри.

В Токио Никола направи състезанието на живота си и спечели сребърния медал с рекорд на Океания – 2.02 м. Всеки аспект на скоковете беше описан на фланелката й.

Имаше няколко деветки, но в крайна сметка си написах 10.“ – казва австралийката.

Тя започва да си води дневки в ранни детски години. Едва деветгодишна написва поема, че иска да се състезава на олимпийски игри. 

„Всички се чувстваме като сладки и крем.“ – откровенничи Никола. – „Моята най-голяма мечта бе да участвам на олимпийски игри.“

Изглежда мечтите стават реалност. Никога не спирай да мечтаеш!

Share Button