Ваня Стамболова проведе тренировка на плажа с „Живей Активно“

Една от най-добрите атлетки в историята на българския спорт Ваня Стамболова се включи в инициативата „Нестле за Живей Активно на плажа!“.

Ваня проведе тренировка с деца на плажа във Варна на 15 август, ден, който е обявен за празник на морската ни столица.

Всички деца участвали в заниманието на Стамболова ще могат да се възползват и от редовните тренировки на голямата ни атлетка през останалото време на годината.

 Община Варна отбеляза празника на града с най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, която подари на жителите и гостите на морската столица цял ден пълен със спортни активности, забавления и много награди.

Освен Ваня инициативата на място подкрепиха кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов, Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ община Варна, волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов – Пушката, експертът по лечебна гимнастика Маруся Иванова, шампионките на България ВК „Марица“, световните медалисти по спортна акробатика Данаил и Мартин Николови, световният шампион по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев и националният демонстративен отбор на България по таекуондо.

През зимата в „Живей Активно“ се включи националната ни рекордьорка на копие за девойки под 23 години Михаела Петкова, а олимпийска шампионка на троен скок Тереза Маринова редовно участва в събитията на инциативата през последните години.

Ваня Стамболова е рекордьорка на България на 400 м, 400 м в зала и 400 м с препятствия. Тя има два медала от световни първенства на 400 м в зала (сребро – Москва 2006 и бронз – Доха 2010), европейска титла на 400 м през 2006-а в Гьотеборг и сребро на 400 м с препятствия през 2010-а в Барселона, както и световна титла на Универсиадата в Белград 2009-а. В края на кариерата си Ваня бяга 800 м, където постигна шесто място на европейското първенство в Цюрих през 2014-а.

Сега Ваня Стамболова има собствен атлетически клуб „Тангра“ във Варна и е инструктор по физическа подготовка в българската армия.

Повече за Нестле за Живей Активно!

От старта на „Нестле за Живей Активно!“ през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение, което промотира ползите от активния начин на живот през цялата година. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 180 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. За да покаже, че лятото и плажът предлага страхотни възможности за активен начин на живот, през 2021 г.  „Нестле за Живей Активно!“ завладява Варна и цялото Българско Черноморие. Заедно с  Национално сдружение на общините „Нестле за Живей Активно!“ включва в своята мисия над 20 български общини, а за последните 16 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Share Button