Токио 2020: Магическите моменти от атлетиката на олимпийските игри – Чериот подарява гривна на Ингебригтцен

Олимпийските игри в Токио бяха най-странните в историята, но атлетите сътвориха най-силното състезание в историята на леката атлетика.

Освен невероятните постижения на пистата, в секторите имаше магически моменти, част от които екипът на медииния отбор на Световната атлетика отбелязва в сайта на организацията, а www.atletikabg.com го представя на Вас – нашите читатели.

Преди Токио Тимъти Чериот (Кения) и Якуб Ингебригтцен (Норвегия) бяха най-жестоки конкуренти и бягаха рамо до рамо до финала. Състезавали са се 12 пъти като винаги победител е бил Чериот – световен шампион от Доха 2019. Якуб пък направи дубъл на еврошампионата в Берлин 2018 на 1500 м и 5000 м и то като юноша.

На олимпийските игри младият норвежец бе основния претендент з атрона на Чериот и в невероятно бягане успя да го победи с олимпийски и европейски рекорд.

Веднага след победата Чериот подари гривна с кенийското знаме на Ингебригтцен. След това Тимъти заяви пред журналистите: „Излизайки от стаята преди финала взех тази гривна и си казах, че ако някой ме победи ще му я подаря. Якоб ме надбяга и аз му я подарих.“

Share Button