Токио 2020: Дуплантис с олимпийско злато, изпусна световния рекорд

Арманд Дуплантис спечели олимпийската титла в овчарския скок на Игрите в Токио 2020.

Световният рекордьор Дуплантис победи в състезанието с 6.02 м. След като преодоляваше без проблем всички височини по пътя към победата, вече шампион, той поиска и 6.19 м. Това означаваше нов световен рекорд, но талантливият швед не успя да го постигне, като най-близо бе в първия си опит, когато леко закачи летвата с гърдите си.

Достойна съпротива на олимпийския шампион оказа американецът Кристофър Нилсен, който стигна до 5.97 м – личен рекорд. И съответно сребърен медал.

Олимпийският шампион от Рио 2016 отново намери място в призовата тройка, като този път заслужи бронза с 5.87 м – лично постижение за сезона.

Не можа да бъде конкурентен олимпийският шампион от Лондон 2012 и сребърен медалист от Рио 2016 Рено Лавийени. Французинът имаше травма на глезена на единия крак и записа само един успешен опит на 5.70 м, като в крайна сметка завърши осми.

Друг голям атлет в овчарския скок американецът Сам Кендрикс въобще не бе допуснат до участие в състезанието, след като даде положителен тест за коронавирус. Кендрикс бе преместен от организаторите в специален хотел, където бе поставен в изолация.

Share Button