Протестът „Х“ на американската олимпийка

Американката Рейвън Сондърс предизвика истинско възхищение сред много свои фенове, след като предложи на публиката „храна за размисъл“.

Състезателката на гюле вдигна ръцете си в знак „Х“ по време на церемонията на награждаването на Игрите в Токио, докато останалите две медалистки се усмихваха, позирайки пред фотографите със своите отличия. Тя стоеше и с ръце пред себе си по време на химна на своята опонентка.

Малко по-късно сребърната медалистка Рейвън Сондърс сподели, че символът представлява „пресечна точка, в която се засичат всички потиснати хора“.

25-годишната състезателка е тъмнокожа, с атрактивна външност и не крие, че се бори с депресията. Преди време разкри публично, че е гей. Самата тя сподели, че има голямото желание да помогне на хората с проблеми – да говорят и да се борят за себе си. Ненавижда неравенството, бедността и депресията, които много често опустошават хората от различни раси и най-вече тъмнокожите.

Рейвън Сондърс е обмисляла възможността да сложи край на живота си през 2018 година, докато се бори с психично разстройство. Била е неспособна да се справи с напрежението.

Пълният текст за Рейвън Сондърс прочетете на bntnews.bg

Share Button