ММС награди европейските медалисти от Талин

Атлетите Димитър Ташев и Борис Линков, и треньорът Атанас Иванов бяха наградени с плакети от министъра на спорта Андрей Кузманов на 30 юли в сградата на Министерството на младежта и спорта в София.

Двамата атлети донесоха отличия за България на европейските шампионати в Талин, Естония в средата на юли.

Първо Борис Линков завоюва бронза в скока на дължина при младежите под 23 години на 9 юли със 7.84 м.

Димитър Ташев се отличи на следващото първенство на континента в естонската столица за юноши и девойки под 20 години. Атлетът от Сливен взе среброто във финала на троен скок на 18 юли с 16.18 м (3.5 м/с), а в началото на състезанието постигна и официален личен рекорд от 15.99 м (2.0). Ташев ще участва и на световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Найроби, Кения в края на август.

За финала на троен скок за юноши се класира и Мартин Точев, който зае 10-а позиция. Треньор на Димитър Ташев и Мартин Точев е Атанас Иванов, който също получи плакет от ММС.

Иванов има още два сребърни медали от тези първенства благодарение на възпитаниците си Красимир Аргиров (скок дължина – 1999) и Живко Петков (троен скок – 2005), а негов състезател е още един топ атлет в тройния скок – Момчил Караилиев, който бе атлет на България за 2005-а и 2009-а година.

Share Button