Емоционалната Ивет Лалова пред БНТ: Нямаме нищо обещано, щастлива съм

Най-бързата българка Ивет Лалова-Колио премина през почти цялата палитра от емоции след старта си на 200 метра на Олимпиадата в Токио. Тя даде интервю за БНТ, за което пристигна в зоната за журналисти с насълзени очи.

Малко след това Ивет Лалова показа широката си усмивка, за да увери всички, че е щастлива след края на участието си на своите пети Игри.

Участието на българката на Олимпиадата в Токио завърши в сериите на 200 метра.

Развълнувах се и се разплаках от щастие. Вчера се смях на моята колежка Дина Ашер-Смит, че минаваше през всички емоции в едно интервю, а днес и аз се чувствам така. Може би е последното състезание, нищо не е обещано, нищо не е завинаги, ето едно доказателство, че човек трябва да се радва на всяко свое участие“, сподели Ивет Лалова.

Спринтьорката ни приключва своя дълъг олимпийски път, който обхваща 17 години – от 2004 година до днес.

Една близка до мен жена, американка, която бори рака в момента, каза, че атлетите на тези Игри не са атлети, а суператлети. Пътят на всички атлети не беше лесен до тук, успях да направя този рекорд, който беше мъничка мотивация за мен през това време“, каза още родната националка.

Ивет Лалова записа лично постижение за сезона от 23.39 секунди на 200 метра в Токио, но това не беше достатъчно, за да продължи напред към полуфиналите.

Искам да благодаря на всички, получих страхотни съобщения, едно от най-милите съобщения гласеше: „Благодаря ти, че си там“, каза още Лалова.

Екипът на БНТ подготви изненада на Ивет Лалова, предоставяйки ѝ запис на лично видео съобщение на нейния съпруг Симоне Колио, подготвено по-рано, но специално за нея след участието ѝ на 200 метра. Атлетката ни не успя да сдържи сълзите си.

Искам и на него да благодаря, той беше 24 часа с мен, благодаря ви, обичам ви“, каза още Ивет Лалова за БНТ.

Снимка: Костадин Андонов – Start-photo

Share Button