Токио 2020: Тамбери и Баршим си поделиха титлата в скока на височина

След като не можаха да се победят, италианецът Джанмарко Тамбери и катарецът Мутаз Есса Баршим изкачиха заедно олимпийския връх.

Изключително качествено състезание се получи в скока на височина при мъжете. В самото начало Мутаз Есса Баршим даде заявка, че след бронза от Лондон 2012 и среброто от Рио 2016, този път ще се бори докрай за липсващата олимпийска титла. Той скачаше леко, със самочувствие и преодоляваше без проблем от първи опит всяка височина.

По подобен начин се случваха нещата за емоционалния италианец Джанмарко Тамбери. През 2016 година той не можа да участва на олимпийските игри в Рио, защото се контузи тежко преди това. Неслучайно на пистата в Токио до мястото му на засилване стоеше гипсът от този период с надпис „пътят към Токио“. Тамбери също вървеше към олимпийски връх без грешка.

Фаталната височина се оказа 2.37 м, където се реши съдбата на медалите, след като никой от състезателите не успя на 2.39 м. В крайна сметка само трима преодоляха 2.37 м: Баршим, Тамбери и представителят на Беларус Максим Недосеков. Недосеков обаче имаше грешка на 2.35 и това му отреди бронзовия медал. Безспорен успех за младия талант на Беларус.

До надскачане не се стигна и така в скока на височина има двама шампиони: катарецът Мутаз Есса Баршим и италианецът Джанмарко Тамбери.

Share Button