Токио 2020: Тихомир Иванов не успя да преодолее квалификациите на скок височина

Тихомир Иванов бе първият ни участник в атлетиката на олимпийските игри в Токио на 30 юли.

27-годишният Иванов записа успешен опит на началната височина 2.17 м, но на следващата кота – 2.21 м регистрира три фаула. След третия си скок на 2.21 м Тихомир се хвана за десния глезен и започна да куца, което показа, че има здравословен проблем.

Плевенчанинът, който живее и тренира в Стара Загора, бе финалист на игрите в Рио де Жанейро през 2016-а, където зае 10-та позиция с 2.29 м.

Пред камерите на БНТ Иванов сподели след състезанието: „Не искам да коментирам състезанието. Всичко тук като организация беше ок, но проблемът е друг. Проблемът е здравословен, но все още не знам какъв е. Последните 20 дни бяха много трудни за мен. Това е спорта. Днес си тръгвам победен. Много труд положихме с треньора ми и съм разочарован. Така се случи просто.“  Тихомир не скри и сълзите си в края на интервюто за БНТ.

С резултата си той зае 26-а позиция, а 13 атлети, коити прескочиха 2.28 м бяха допуснати до финала без да скачат на 2.30 м, колко беше квалификацията за решителното състезания. Сред останалите фаворити за добро класиране на финала отпаднаха също европейският шампион Матеуш Прибизилко, един от състезателите с личен рекорд от 2.40 Андри Проценко (Украйна), световният шампион от 2007-а Доналд Томас (Бахама) и най-добрият атлет от Сирия Мадж Един Газал.

Share Button