Новият брой на списание „Атлетика“ е готов

Новият брой на списание „Атлетика“ вече е на пазара часове преди старта на леката атлетика на олимпийските игри в Токио.

Корицата е посветена на петимата ни олимпийци в японската столица – Ивет Лалова-Колио, Инна Ефтимова, Мирела Демирева, Габриела Петрова и Тихомир Иванов.

Екипът на списанието е подготвил визитки на олимпийците ни, статистика за успехите на първата ни олимпийска шампионка Иванка Христова и няколко любопитни моменти от българската атлетическа история на олимпийските игри. Плакатът в списанието е на олимпийската шампионка на 100 м с препятствия от Сеул 1988 – Йорданка Донкова.

Обзори и много снимки на целият български зимен атлетически сезон, европейското първенство в зала и световният шампионат по щафети са по страниците на списанието.

В месеците преди игрите атлетите подобриха няколко световни рекорда. Новият брой припомня кой и как коригира върховите постижения.

Един от тези рекорди бе на 1500 м – жени, където Гудав Цегай (Етиопия) 3:53.09 мин. в зала. Статия за Цегай, нейният път към рекордите и бъдещите й планове са една от темите в новото издание на „Атлетика“.

Няколко страници с най-важните новини от българската и световната атлетика ще припомнят събитията от атлетическия свят в последните месеци.

В рубриката „Полезно“ е засегната лятното меню на спортистите, където салатите са едни от основните и полезни ястия в горещото време.

Share Button