Ямайка е готова за женския спринт в Токио

Двукратната олимпийска и четирикратна световна шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс си гарантира олимпийски билет за Токио в късия спринт.

В първата си поява на пистата след супер резултата си от 10.63 секунди преди три седмици, тя спечели титлата на Ямайка с 10.71 секунди (+1.0 м/сек). Олимпийската бронзова медалистка на 400 метра Шерика Джаксън, която изненада с решението си да смени дистанцията, завърши втора с 10.82 сек и също си гарантира участие в Токио на 100 метра. Актуалната олимпийска шампионка на 100 и 200 метра от Токио 2016 Илейн Томпсън-Хера завърши трета с 10.84 сек и ще защитава титлата си на 100 м в Токио.

През целия си живот съм имала хора, които са се съмнявали в мен, хора, които са искали да спра или да си тръгна, но се радвам, че винаги съм толкова фокусирана върху това, което искам да постигна”, сподели 34-годишната Фрейзър-Прайс, за която това ще е четвърта олимпиада.

Джаксън, която в полуфиналите записа личен рекорд от 10.77 секунди (+0.9 м/сек), коментира решението си да смени дисциплината: “Когато открих, че ще се състезавам в квалификациите на 100 метра, бях толкова развълнувана. Не бях бягала много по 100 метра преди това, тъй като имах крамп през март и имах само едно бягане след това. Така че исках да видя колко бързо мога да бягам и записах два лични рекорда, завърших втора във финала, така че съм благодарна.”

Томпсън-Хера, която имаше проблеми с ахилесовите сухожилия, също беше щастлива, че ще участва отново на олимпийската сцена: “Беше тежък месец за мен. Отказах два турнира от Диамантената лига по-рано през сезона заради проблеми с ахилесовите сухожилия. Очакванията ми не бяха много високи, когато влизах в калификациите. Моята надежда беше да премина през рундовете и да се класирам за Олимпиадата.

sportal.bg

Share Button