Перник влиза в календара на Рън България

Първото издание на Перник рън ще бъде на 3 октомври 2021-а година.

Това стана ясно след среща на 22 юни в община Перник на кметът Станислав Владимиров с най-добрата атлетка от града Милка Михайлова (многократна национална шампионка в бяганията на дълги разстояния), Мартин Жлябинков (секретар на община Перник), Десислава Стойова (главен експерт „Спорт“ в община Перник) и Антон Бонов (Българска федерация лека атлетика).

По предварителна информация на организационния комитет Перник рън ще включва трасе от центъра на града до емблематичната крепост Кракра и обратно – две обиколки по 5 км, щафета 2х5 км и бягане за деца и начинаещи от 2 км в центъра на града.

Милка Михайлова и кметът на община Перник Станислав Владимиров

На срещата, която се проведе в община Перник, Милка Михайлова подари фланелка от проведения детски крос на 20 юни на кмета Станислав Владимиров, а Антон Бонов сувенирен медал с контурите на България като символ, че Перник се появява на картата на Рън България.

Спортен клуб „Милка Михайлова“ вече няколко години организира състезания по „Детска атлетика“, а ден преди Перник рън на 2 октомври също ще има подобно състезание в центъра на града.

Българска федерация лека атлетика ще осигури и участието на талантливи деца-атлети от Перник на национален лагер по програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“, който ще се проведе между 15 и 19 септември в Кюстендил.

Share Button