Президентът на Европейската атлетика награди организаторите в Стара Загора

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов награди с плакети на ЕА зам. кмета на Стара Загора Красимира Чахова и председателя на СКЛА „Берое“ Иван Колев на церемония на 18 юни.

Призовете се връчват за приноса на двамата към развитието на леката атлетика в града и организацията на Европейския отборен шампионат (втора лига), което се провежда на 19-20 юни в Стара Загора. Добромир Карамаринов благодари на всички, които работиха неуморно в последните месеци, за да може да се проведе това състезание.

Соня Шпенделхофер, делегат на Съвета на ЕА и президент на атлетическата федерация на Австрия награди с плакет за заслуги Галя Пухалева, председател на организационния комитет на Европейското отборно първенство в Стара Загора.

Първоначално стартовете на Европейския отборен шампионат трябваше да са в Латвия, но през ноември стана ясно, че страната няма да може да ги организира заради пандемията от коронавирус. Тогава Европейската атлетика гласува доверие на Стара Загора да се наеме с домакинството на първенството в което сега ще участват атлети от 9 държави. 

Share Button