Атлетическото семейство Стоянови сключи брак

Атлетиката е тяхната голяма страст от десетилетия.

Известният атлетически специалист Христо Стоянов и дългогодишната национална състезателка Моника Гачевска сключиха брак на 12 юни в храм Св. св. Кирил и Методий в София.

Двамата са двойка в живота почти 30 години, но многобройните ангажименти около любимия спорт не им дават време за тази важна стъпка в живота.

Стоянов, който е известен като „Професора“, заради енциклопедичните си знания в атлетиката е един от най-всеотдайните и успешни треньори в България, а най-големите му успехи са свързани със спринтовите дисциплини.

Заедно с Моника, която вече ще носи фамилията Стоянова, в момента управляват и работят с десетки атлети в един от най-мощните атлетически клубове „Академик“ – София.

Личните рекорди на Моника в спринта са: 100 м – 11.30 сек., 200 м – 22.73 сек. и 400 м – 53.20 сек., а тя е многократна участничка в европейски и световни шампионати, както и на олимпийски игри.

Христо Стоянов се занимава освен с треньорска работа и с изследвания в областта на атлетиката, резултатите от които споделя в няколко книги и публикации. Негови материали излизат и в научното списание на Световната атлетика „Ню стадис ин атлетикс“.

Той е и основен двигател на атлетическия турнир в зала „Академик“, както и на веригата състезания за деца „Атлетиката търси таланти“.

На церемонията по сключването на брака гостуваха и част от сегашните атлети на семейство Стоянови.

Екипът на списание „Атлетика“ желае много здраве, късмет и още успехи на Христо и Моника Стоянови!

Share Button