Отново Детска атлетика в Поморие

Обучение и занимание по Детска атлетика се проведе в Поморие на 10 юни. Събитието бе в навечерието на традиционния пробег „Поморие рън“ на 12 юни.

Лекциите в обучението за философията и организацията на Детската атлетика бяха изнесени от Петър Райков, а д-р Георги Максимов говори на тема „Укрепване на детското здраве чрез детска атлетика“.

В семинара участваха спортни специалисти и треньори от Поморие, Бургас, Варна и София, както и националния треньор Йоло Николов и един от най-добрите ни бегачи Иво Балабанов.

Заниманието по Детска атлетика беше на стадион Поморие, а 20 деца от региона взеха участие в няколко игри и щафети.

След заниманието всички деца бяха наградени от Йоло Николов. Участниците в семинара получиха сертификати от Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика.

Заниманията по Детска атлетика с деца в Поморие продължават и през лятото. Най-талантливите деца ще посетят спортен лагер финансиран от БФЛА и Министерството на младежта и спорта от 15 до 19 септември в Кюстендил.

Третото издание на „Поморие рън“ на 12 юни се очаква да събере едни от най-силните ни бегачи на дистанция от 10.25 км, а разстоянието за начинаещи бегачи и деца е 2021 м.

Share Button