Атлетическа седмица в Поморие

Поредицата атлетически събития в Поморие през тази седмица стартираха с обучения по различни проекти свързани с атлетиката в морския град на 9 юни.

Обучение по проектът “БЕГАЧИ-vol2” бе открит от кметът на община Поморие Иван Алексиев и Антон Бонов от БФЛА.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и Антон Бонов от БФЛА откриват атлетическата седмица в Поморие с обучение за бегачи

Участниците в лекциите бяха запознати с развитието на бягането в България, календарът на „Рън България“ за 2021-а година и целите на движението.

Шампионът на България на маратон и полумаратон Исмаил Сенанджи разказа за тренировъчната си система, бягането в Африка и по специално в родината му Уганда.

Мая Карамаринова представя екипът на „Ай рън клийн България

Последва подробна лекция за спортния травматизъм при бегачите и как да се предпазим от него в презентация на д-р Георги Максимов – държавен медицински експерт.

В обедните часове екип на „Ай рън клийн“ – България начело с Мая Карамаринова запозна младите атлети, които посетиха семинара, в анти-допинговите програми на Европейската атлетика и как да се предпазим от взимане на забранени субстанции.

Млади български атлети изкараха сертификати
за програмата „Ай рън клийн“ в Поморие

Екипът на БФЛА бе посетен и поздравен и от олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова.

Семинар и занимание по Детска атлетика ще бъде организирано на стадиона в Поморие на 10 юни (четвъртък), а на 12 юни (събота) е третото издание на „Поморие рън“ – част от веригата Рън България.

Междувременно част от най-добрите ни бегачи вече призстигнаха в Поморие, за да се готвят за състезанието.

Олимпийската шампионка на троен скок с екипът на „Ай рън клийн“ в Поморие

Share Button