Заявки за националния шампионат по многобой

Националният шампионат по многобой за юноши и девойки под 18 години, мъже и жени ще се проведе на 15-16 май 2021-а на националняи стадион „Васил Левски“ в София.

При мъжете на десетобоя Васил Власов (КЛАСА) ще защитава титлата си и ще гони резултат от 7000 точки. Шампионът на десетбой при юношите под 20 години за 2020-а Добромир Николов (АК Плевен 2014) също е в стартовия списък, както и вицешампионът при мъжете Иван Иванов (Оборище – Панагюрище)

Васил Власов

При жените на седмобой също ще се срещнат шампионката и вицешампионката от миналата година – Елена Иванова (СК Костенец) и Ива Александрова (Спортико – София).

Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград) постави национален рекорд на шестобой при момчетата под 16 години през 2020-а, а през уикенда ще се пробва на десетобой при по-големите. В това състезание фаворит се очертава Божидар Съръбоюков (Хеброс – Харманли), който постигна лични рекорди от 7.20 м на скок дължина и 2.08 на скок височина на турнира в Русе на 8 май, но всичко ще зависи от останалите дисциплини.

Веселина Димитрова и треньорката й Лидия Гушева

Две шампионки на многобой от миналата година ще се срещнат на седмобой. Веселина Димитрова (Тракия 96 – Пловдив) ще защитава титлата си в тази възраст, а Изабел Крамарска (СК Костенец) бе първа при девойките под 20 години през 2020-а.

Заявените участници в многобоя вижте тук

Публиката на стадионите вече е разрешена при спазване на противоепидемичните мерки, а програмата на състезанието вижте тук

Божидар Съръбоюков започна силно сезона на скок дължина 7.20 м и скок височина 2.08 м
Share Button