Испания, Финландия и Полша приемат Европейските шампионати през 2023-а година

Съветът на Европейската атлетика заседава под ръководството на Добромир Карамаринов на 8 май в централата на организацията в Лозана, Швейцария.

Това бе първото истинско събиране на членовете на Съвета наживо след есента на 2019-а преди да започне пандемията от коронавирус и заседанията да се провеждата само онлайн.

Европейската атлетика даде три домакинства на три града в три страни – Еспоо, Финландия – Европейско първенство за младежи и девойки под 23 години, Клуж Напока, Румъния – Европейско първенство за юноши и девойки под 20 години и Мадрид, Испания – Европейски отборен шампионат – Супер лига.

Стадиона в Клуж Напока, Румъния

Европейската атлетика преговаря с Европейският олимпийски комитет всички лиги от Европейският отборен шампионат да се проведат заедно с Европейските игри през 2023-а година. Акоп това стане Мадрид ще поеме Европейски отборен шампионат – Супер лига през 2025-а година.

Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, който оглавява също АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и БФЛА (Българска федерация лека атлетика) сподели след заседанието на съвета:

Съветът на ЕА през март 2021-а година

Доволен съм, че членовете на Съветът се срещнаха най-после наживо тук в Лозана, домът на Европейската атлетика и Международния олимпийски комитет, след близо 18 месеца онлайн срещи. Радвам се, че Съветът присъди домакинства за Европейското отборно първенство – Супер лига 2023 на Мадрид, Европейско първенство за младежи и девойки под 23 години на на Еспоо и Европейско първенство за юноши и девойки под 20 години на Клуж Напока. Поздравявам трите атлетически федерации на Испания, Финландия и Румъния. Лично ще посетим всеки град, а 2023-а година се очертава като една пълноценна година за атлетиката.“

Share Button