Проект БЕГАЧИ обхваща десетки младежи в цялата страна

Проектът БЕГАЧИ, който се изпълнява със събития в цялата страна от Българска федерация лека атлетика, ще обхване десетки младежи от цялата страна.

Това съобщиха на пресконференция в Луковит организаторите от БФЛА.

Проектът се реализира със средства от „Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона по хазарта“.

Дейностите в  „БЕГАЧИ“ включват организация на състезания по бягания в Луковит, Дупница, Ямбол и Поморие, както и две семинарни обучения с теми свързани с ползите от бягането и тренировъчни програми и съвети за начинаещи и напреднали бегачи.

Всяко от състезанията ще бъде документирано с кратък видео клип, а няколко десетки младежи от градовете домакини ще се включат в събитията. За информационната кампания са изготвени и специални брошури, чрез които ще се покажат положителните страни на редовното практикуване на бягането.

Основната цел на проектът БЕГАЧИ е ползата от бягането да стигне по все повече млади хора във всички краища на България, след като в големите градове вече бягането се практикуват от десетки хиляди хора, а масовите шосейни бягания са ежеседмични.

Обученията на младежите ще бъдат провеждани от едни от най-опитните специалисти в сферата на бяганията на средни и дълги разстояния.

Share Button