Исмаил Сенанджи представи Уганда и тренировките си

Шампионът на България на маратон и полумаратон Исмаил Сенанджи сподели опита си в обучение на младежи в Луковит.

34-годишният угандиец, който живее в България от няколко години, участва в обучение на младежи, които се запознаха с ползите от бягането в хотел „Дипломат плаза“.

Обучението бе организирано от БФЛА, движението „Рън България“ и атлетически клуб „Атлетик 90“ – Луковит и събра млади хора от града, в който се организират най-много бегови състезания от календара на Българска федерация лека атлетика.

Обучението започна с лектори от БФЛА и представяне на ползите от бягането за здравето, състезанията по бягане от спортния календар на БФЛА, масовите състезания по бягане и традициите на Луковит в тези дисциплини.

Най-голям интерес предизвика лекцията на Исмаил Сенанджи, която бе във втората част на обучението.

Широкият спектър на темите на лекцията бяха: 1. Бягането в Африка и Уганда, 2. Географско местоположение на Уганда и най-интересните места в страната на едни от най-добрите бегачи в света, 3. Най-добрите атлети на Уганда и техните треньори, 4.  Тренировъчната система в Уганда и тренировките на Исмаил Сенанджи.

След като отговори на десетки въпроси Сенанджи проведе и тренировка на Градския стадион в Луковит, а в нея се включиха над 20 деца от града, които бягаха с шампиона. По-късно малките спортисти участваха и в тренировка с щафетни атлетически игри организирана от „Атлетик 90“ – Луковит. На 7 май на стадиона ще се проведе 19-ия турнир „Веселин Даскалов“, за най-малките (6-13 години) са предвидени стартове на 100 м, 200 м и 400 м.

А следващата цел на Исмаил Сенанджи е завоюването на титлата на България на 10 000 м на националния шампионат в тази дисциплина с време под 29 минути. Шампионатът ще бъде на 8 май в Русе.

Сенанджи е многократен победител и в стартовете от веригата „Рън България“, а подробности за системата за тренировка и останалите теми от лекцията му очаквайте скоро в www.atletikabg.com

Share Button