Детска атлетика – семинар и занимания в Луковит

Луковит за поредна година бе домакин на занимания по „Детска атлетика“.

Учители, треньори и атлети участваха в семинар и занимания по „Детска атлетика“ в СУ „Алеко Константинов“ на 5 май. Семинарът се проведе рано сутринта в сградата на училището, а преди обяд всички ученици от 1-и до 4-и клас взеха участие в занимания по „Детска атлетика“ в двора на училището.

Всяко дете участвало в надпреварите получи грамота от зам. кметът на община Луковит – Георги Георгиев и директорката на учебното заведение Ваня Иванова.

Семинарът и заниманията се състояха под ръководството на Андрей Рангелов (лектор по програмата „Детска атлетика“) и Антон Бонов (БФЛА), както и с помощта на местния атлетически клуб „Атлетик 90 – Луковит“, начални учители, преподаватели по физическа култура и бившата рекордьорка на България на 2000 м стипълчейз за девойки Наталия Иванова.

Над 150 деца взеха участие в заниманията, а 30 от тях посетиха и Градския стадион следобяда, за да направят допълнителна тренировка с шампиона на България на маратон и полумаратон Исмаил Сенанджи и да се запишат за редовни тренировки по лека атлетика.

На 7 май в Луковит ще се проведе 19-ия турнир посветен на дисциплините 800 м и 1500 м „Веселин Даскалов“.

Програмата „Детска атлетика“ посещава Луковит за четвърти път като началото бе дадено през 2014-а година като заниманията се проведоха в Спортната зала, а след това и на стадиона, и на площада в центъра на града.

През 2020-а година в градът се организираха четири атлетически прояви, въпреки пандемията от коронавирус – турнир „Веселин Даскалов“, „Луковит рън“, крос-кънтри „Луковитски моми“ и националния шампионат по крос-кънтри.

Share Button