Пролетните турнири започват с мемориала „Цветанка Христова“ в София

Турнирът в памет на една от най-големите ни атлетки Цветанка Христова ще се проведе на 21 април и ще даде старт на сезона на открито.

Дванадесетото издание на мемориала се завръща на Националния стадион“Васил Левски“ след 2 години, тъй като през 2020-а година турнирът не се проведе поради извънредното положение въведено заради пандемията от коронавирус.

Тази година състезанието е посветено изключително на дисциплината на Цветанка – диск, където ще има надпревари за девойки, юноши, жени и мъже. В още една дисциплина по хвърляния – копие ще участва Михаела Петкова, която има амбиции за покриване на олимпийски норматив и призово класиране на европейско първенство за младежи и девойки под 23 години.

С турнира започва и набирането на точки във веригата за млади таланти „А1 атлетика за младежи“, която е за картотекирани в БФЛА състезатели родени през 2010-а, 2009-а и 2008-а година. Те ще се състезават на трибой – 60 м, скок дължина и 600 м за момичета и 800 м за момчета. Регламентът на веригата вижте тук

Пропусквателният режим на националния стадион „Васил Левски“ включва само длъжностни лица и атлети, както и по един придружител на състезатели, които не са навършили 18 години.

Програмата за турнира вижте тук

След турнира „Цветанка Христова“ в рамките на 20 дни следват още няколко състезания на стадион:

23 април (петък) – Турнир „Никола Вълчанов“ – Габрово

24 април (събота) – Турнир „Коста Василев“ – Шабла

4 май (вторник) – Турнир „Григор Христов“ – София

7 май (петък) – Турнир „Веселин Даскалов“ – Луковит

8 май (събота) – Турнир „Младост“ – Русе

12 май (сряда) – Турнир „Пловдив“ – Пловдив

Share Button