Run Bulgaria: Първото издание на Ямбол рън ще бъде в неделя

Първото издание на „Ямбол рън“ ще се проведе на 18 април 2021-а година, а организаторите дадоха пресконференция на 15 април в сградата на община Ямбол.

Състезанието е бъде част от веригата „Рън България“ и ще включва дистанции от 7.44 км и шафета 4 х 2.48 км на трасе в лесопарк „Боровец“ – едно от емблематичните и красиви места в града.

На пресконференцията подробности за състезанието дадоха Енчо Керязов – зам.-кмет на община Ямбол, Антон Бонов – представител на Българска федерация лека атлетика, Ивайло Христов – мениджър на състезанието и Желязко Желязков – отговорник по спорта в община Ямбол.

Бонов припомни, че Ямбол е град с традиции в леката атлетика, а най-старото атлетическо състезание е крос „Диана“ с над 60 годишна история. Топ атлетите от Ямбол неизменно са в националните отбори на страната.

Керязов, който е един от най-популярните български акробати по света,  каза, че спортът е приоритет за общината, а специално за леката атлетика целта на администрацията е подобряване на атлетическата инфраструктура на стадиона, за да създадат по-добри услови за ямболските атлети.

Христов даде подробности за трасето на състезанието, както и за това, че част от общинската администрация ще участва в щафетното бягане.

Атлетическите събития в града започват още на 16 април (петък), когато ще се има семинар по „Детска атлетика“ в сградата на общината от 9:00 до 11:00 часа, а в 14:00 часа е насрочено занимание с деца от Ямбол на площада пред общината.

В периода 11:00-12:30 часа на 16 април ще има и специална лекция по програмата „Ай рън клийн“, която е насочена към анти-допинга и превенцията му сред атлетите.

В края на пресконференцията Антон Бонов обяви, че10 ямболски деца ще бъдат селектирани за лагера „Да открием 200 таланта атлетиката в България“, който ще се проведе от 15 до 19 септември в град Кюстендил.

Повече подробности за програмата на Ямбол рън и съпътстващите събития вижте тук

Share Button