Детска атлетика на Дупница рън

Занимания по „Детска атлетика“ се проведе на площад „Свобода“ в Дупница непосредствено преди старта на втория кръг от веригата „Рън България“ на 2 април.

Многократната шампионка на България в бяганията на дълги разстояния Милка Михайлова (седемкратна победителка в Софийския маратон) бе водещ в детските занимания, които се състояха в две различни групи в различно време съобразно противоепидимичните мерки.

Десетки деца на възраст от 6 до 12 години от Кюстендил, София, Благоевград и Дупница взеха участие в заниманието, а по-късно 48-годишната Михайлова се включи и в основната състезание на 8 км, където се класира на пето място с 37:22 мин.

Заниманието бе и част от програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“, която стартира в цялата страна с различни дейности в подбора и привличането на деца от началните класове към редовни тренировки по лека атлетика. Семинари по програмата са предвидени в Ямбол, Луковит и Поморие, но условията и датите на тези актовности зависят от епидимичната обстановка в страната.

Българска федерация лека атлетика и един от основните й партньори А1 продължават и с програмата „А1 атлетика за младежи“, където 11-13 годишни атлети ще участвата в традиционна верига със събиране на точки.

Повече за третото издание на „Дупница рън“ вижте тук

Фотогалерия от Детската атлетика в Дупница може да намерите тук

Share Button