Съдията Цветан Тръпков навърши 90 години

 Най-възрастният съдия по лека атлетика в България – Цветан Тръпков навърши 90 години на 27 март 2021-a.

Неуморният Тръпков е един от най-активните съдии в комисията по времеизмерването и работи на всички национални шампионати в София.

Цветан Тръпков (вдясно) и Даниел Иванов от комисията по времеизмерване

Цветан е роден в Лом на 27 март 1931 г. и се запизнава с леката атлетика още като юноша. Учи и тренира заедно с Ангел Гаврилов – национален рекордьор на 100 м.

 През 1950-а завършва курс за съдия по лека атлетика при съюзния треньор Силви Гюмишев и първият голям статистик в този спорт Асен Синдяконов. Такйа едва на 19 години Тръпков започва със съдийството по лека атлетика. По-късно завършва Академията на партийния университет, а след това играе и хокей на лед.

Тръпков също е запален ловец в Софийската ловна дружина, а през 2020-а година получи и почетен плакет от тази организация.

Тръпков (в средата) с комисията по времеизмерването в зала „Асикс арена“ в началото на 2021-а година

Съдии по атлетика – колеги на Цветан Тръпков от стотици състезания, където той е работил изненадаха юбиляра с колаж от снимки от съвместната им работа на връх рожденния му ден.  

Съдиите Емил и Кремена Пешеви, които също работят във времеизмерването, му връчиха колажа с поздрав от всички съдии.

Самият Тръпков заяви за www.atletikabg.com, че се чувства прекрасно и ще посрещне юбилея в тесен кръг заради мерките против коронавируса, но ще има възможност да почерпи на предстоящите състезания през лятото. Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com желаят много здраве и късмет на Цветан Тръпков, и още много атлетически състезания.

Цветан Тръпков получи уникален колаж за юбилея си
Share Button