Торун 2021: Добромир Карамаринов откри европейското първенство в зала

Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов откри европейското първенство в зала в Торун, Полша на 4 март 2021-а.

Шампионатът е първото глобално атлетическо първенство, след година и половина прекъсване на големите атлетически форуми поради пандемията от коронавирус.

През септември и октомври 2019-а година бе световният шампионат в Доха, Катар – последното глобално атлетическо първенство. В началото на 2020-а година пандемията постепенно завладя света, което доведе до отлагане и отмяна на всички големи атлетически първенства в света и дори на олимпийските игри в Токио.

През миналата година оцеляха регионални шампионати като балканските първенства, които се провеждат за максимум два дни. Карамаринов е президент на Балканската атлетика, както и член на съвета на Световната атлетика и ръководител на Българска федерация лека атлетика, и винаги е споделял, че всички състезания трябва да се провеждат, за да атлетите да успеят да реализират труда си.

Първенството в Торун ще бъде в четири дни, а първите български участници в него бяха Митко Ценов (1500 м) и Тихомир Иванов (скок височина).

Share Button