Два национални шампионата и още атлетически състезания в Русе през 2021-а

Националният шампионат по хвърляния ще бъде на 27-28 февруари на Градския стадион в Русе.

С това започват серия от атлетически състезания и прояви организирани в дунавския град.

Ден преди националният шампионат по хвърляния (26 февруари) в града бе проведена церемония за награждаване на „Любимец на феновете“ на списание „Атлетика“, на която със статуетки бе удостоен балканския шампион на 200 м за юноши Венелин Георгиев.

Президентите на русенските атлетически клубове Евгени Игнатов – „Дунав“ (вляво) и Станислав Костадинов – „Локомотив“ заедно с балканския шампион на 200 м за юноши Венелин Георгиев и Елеонора Гурбанова-Ибришимова от ММС

И трите атлетически клуба в града имат балкански шампиони за миналата година („Дунав“ – Инна Ефтимова – 100 м жени, „Локомотив“ – Венелин Георгиев – 200 м за юноши и „Русе Кар“ –  Ясна Петрова – планинско бягане за девойки), и трите клуба ще организират различни видове състезания през годината.

Игнатов разказва за атлетическите прояви организирани от „Дунав“ през 2021-а, които включват два национални шампионата, турнир за юноши и девойки и международен шосеен пробег

Президентът на „Дунав“ – Русе и рекордьор в бяганията на средни и дълги разстояния Евгени Игнатов заяви, че ръководения от него клуб ще бъде домакин на два национални шампионата (хвърляния и 10 000 м), както и на традиционния международен атлетически турнир за юноши и девойки под 18 години „Младост“. Клубът е организатор и на шосейния пробег „Русе-Гюргево“, който се провежда през септември.

Клуб „Русе Кар“ пък е главен организатор на националния шампионат по планинско бягане – дълга дистанция и в по-малките възрастови групи. Трасето, на което „Русе Кар“ ще проведе състезанието е в Стара планина до град Златица.

„Локомотив“ – Русе, който бе домакин на церемонята за „Любимец на феновете“ на списание „Атлетика“, ще проведе селекция на малки атлети, най-добрите от които ще участват в спортен лагер в град Кюстендил през септември.

Националният шампионат на 10 000 м през 2014-а година в Русе

Русе разполага и с една от най-добрите атлетически бази в България, а залата за атлетика е оборудвана с нова писта.

Ето и атлетическите събития организирани от русенските атлетически клубове:

26 февруари – Церемония – „Любимец на феновете“ на списание „Атлетика“ – Русе – Локомотив

27-28 февруари – Национален шампионат по хвърляния – Русе – Дунав

25 април – Национален шампионат по планинско бягане за юноши и девойки под 18 години, момичета и момчета под 16 години, Национален шампионат по планинско бягане-дълга дистанция – Златица – Русе Кар

8 май – Национален шампионат 10 000 м за мъже, жени и юноши под 20 години, 5000 м за девойки под 20 години – Дунав

8 май – Международен турнир за юноши и девойки под 18 години „Младост“ – Дунав

15-19 септември – Лагер „Детска атлетика“ – Кюстендил – Локомотив

26 септември – Международен шосеен пробег „Русе-Гюргево“ – Дунав

Share Button