Националният шампионат по планинско бягане ще се проведе в Челопеч и Златица

Националният шампионат по планинско бягане ще се организира на 24 и 25 април в два съседни града в Средногорието – Челопеч и Златица.

В първия ден от състезанието (24 април) в Челопеч са предвидени класическите дистанции за мъже и жени, юноши и девойки под 20 години. Вторият ден (25 април) от надпреварите ще бъде в Златица, а по склоновете на Стара планина ще бягат юношите и девойките под 18 години, момичетата и момчетата под 16 години, както и ще организира дългата дистанция за мъже и жени.

Отговорността за организацията на класическите дистанции ще бъде на клубовете „Илинден“ – Челопеч и „Шампион“ – София, а за малките възрастови групи и дългата дистация при по-големите на „Русе Кар“, като и двете състезания се провеждат по правилниците и наредбите на БФЛА и под ръководството на атлетическата ни федерация.

Очаква се извън надбягванията за националните титли и медали да бъдат допуснати и любители бегачи в стартове извън официалните класирания.

Двата града са само на 7 км разстояние един от друг, а националният шампионат по крос кънтри, който е на 23 октомври, е в Пирдоп на 4 км от Златица.

Share Button