Run Bulgaria: Отвори регистрацията за 2021-а година

Регистрацията за новия сезон от състезанията на веригата „Рън България“ отвори с атрактивни цени и пакети.

Първият старт е в Луковит на 28 март, последният на 31 декември в Правец. Новите състезания през 2021-а година са Ямбол и Дряново, а надпреварата в Цариброд, Сърбия, която не състоя през 2020-а, е планувана за 6 май.

Трасетата варират в различни варианти като шосе, писта, планина, крос-кънтри, плажно бягане, новогодишно бягане и щафети.

Традиционно ще има къси дистанции за начинаещи бегачи и деца. В почти всички градове ще се организират и занимания по „Детска атлетика“ преди или успоредно с основното състезание.

Щафетните бягания през тази година са в Пазарджик, Ямбол, Студентски град и Дряново, а в тях отборите задължително ще бъдат от четири поста (двама мъже и две жени).

Само до края на февруари ще може да се закупи карта за 10 състезания на цена 100 лв, която ще включва стартов номер с чип, фланелка и медал за финиширалите основната дистанция. Стандартната стартова такса за всяко едно събитие е 40 лв.

Маратон „Кюстендил“ си остава най-сериозното състезание от веригата с класически дистанции от полумаратон (21.0975 км) и маратон (42.195 км), стартов пакет с много подаръци (фланелка, шапка, сувенири, номер с чип и уникален медал) и традиционен детски атлетически лагер преди състезанието. Най-ниската стартова такса и за двете дистанции е 30 лв и може да се закупи до 1 април, след което до изчерпване на стартовите номера стартовите такси нарастват до 50 лв, 80 лв и 100 лв.

На всички стартове най-добрите шест мъже и шест жени ще вземат парични премии, а на маратона в Кюстендил наградите на класическата дистанция ще бъдат осем плюс премии за най-добре представилите се български бегачи.

Ето и датите на всички състезания от Рън България 2021:

28 март (неделя) – Луковит

2 април  (петък)- Дупница

10 април (събота) – Поморие

18 април (неделя) – Ямбол

6 май (четвъртък) – Цариброд, Сърбия

16 май (неделя) – Бистрица, София

4 септември (събота) – Пазарджик

19 септември (неделя) – Кюстендил

22 септември (сряда) – Студентски град рън, София

15 октомври (петък) – Дряново

31 декември 2021 (петък) – 1 януари 2022 (събота) – Правец

За регистрация с пакет за 10 състезания вижте тук

За регистрация с най-ниска цена с пакет за 10 състезания и за маратон и полумаратон Кюстендил се запиши тук

Share Button