Карамаринов представи проекта I Run Clean в София


Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и Жан Грасия, вицепрезидент на френската атлетическа федерация и член на Борда на Европейската промотираха в София програмата I Run Clean на ЕА.

Това стана по време на Балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години, които се проведе в зала „Асикс Арена“ в София на 13 септември.

Програмата има за цел да промотира борбата с допинга и да даде на младите атлети повече информация за един от най-големите проблемив съвременния спорт и как да се предпазят от него.

Всеки медалист от балканския шампионат получава „бъф“ с логото на програмата.

Радвам се да бъда в България за Балканиадата. Завърнах се в залата, където през 1981 участвах в състезания, а сега съм горд, че промотираме нашата програма за чиста от допинг атлетика„, заяви Грасиа. 

Представихме програмата „I Run Clean“ на Балканиадата в София заедно с Жан Грасиа, който е един от лидерите на този проект. Атлетите до 20 години са една от групите в атлетиката, към които трябва да е отправено нашето послание. за много от тях това е първото им международно състезание. Те трябва да знаят много за опасностите, които крие употребата на допинг, коментира Карамаринов. По-късно той откри официално балканския шампионат в София.

Това е най-голямото спортно събитие в този спорт през зимата в България. Участие в него взимат атлети от 17 държави. 

Share Button