Рекорд, но без титла за Пламена Миткова на 60 м с препятствия

Шампионката на скок дължина Пламена Миткова (Локомотив – Пловдив) подобри националния рекорд на 60 м с препятствия в зала във втория ден (24 януари) на националния шампионат за юноши и девойки под 18 години в зала „Асикс арена“ в София.

Миткова бяга 8.75 в сериите и коригира върховото постижение в тази възрастова група, което беше 8.80 на Изабела Соколова от 2018-а година. Резултатът на пловдивчанката е втори в Европа и 8-и в света за годината, като тя вече е втора в световната ранглиста на скок дължина в зала.

Пламена Чакърова взе сребро на скок дължина и злато на 60 м с препятствия

Финалът на дисциплината донесе разочарование за Миткова, която се спъна в първото препятствие и не завърши. В нейно отсъствие Пламена Чакърова (Ботев – Пловдив) взе титлата с 8.82 – трето постижение в историята за тази възраст в България и четвърто в Европа за годината. Чакърова бе втора и на скок дължина на 23 януари с 5.55.

След нея второто място на 60 м с препятствия разделиха Димана Георгиева (Юниверсал – София) и Михаела Иванова (Джордан – Благоевград), след като постигнаха еднакви резултати – 9.29.  

Валентин Иванов е шампион на 60 м с препятствия

При юношите на 60 м с препятствия Валентин Иванов донесе втората титла за новия варненски клуб – „Виктория“. Иванов бе безпелационен с 8.61 (8.68 в сериите).

Негови подгласници станаха Радостин Игнатов (Левски 2016 – София) – 8.94 (8.89 в сериите) и Радостин Миленов (Георги Дъков – Плевен) – 8.95.

Снимки: Десислава Комарова

Share Button