Ласицкене и Акименко с победи на турнир по скокове

Мария Ласицкене и Михаил Акименко спечелиха победите в мемориала „Ю. Лукашевич и В. Середкин“, който се проведе в Челябинск.

Турнирът по традиция събира най-добрите скачачи на Русия.

Трикратната световна шампионка Мария Ласицкене записа второ участие в състезание тази година. Тя победи, но със скромен за възможностите й резултат – 1.92 м. По-рано този месец тя бе първа и на Коледните стартове в Екатеринбург със същия резултат. Шампионката започна колебливо състезанието с два неуспешни опита на началната височина 1.85 м. След това помоли да спрат музиката, която звучеше от високоговорителите, за да се концентрира и преодолее височината. Втора в състезанието завърши Кристина Корольова с 1.90 м. На трета позиция със същия резултат, но с по-лоши опити се класира Даря Слепова.

При мъжете се получи хубаво състезание. Сребърният медалист от световното в Доха-2019 Михаил Акименко заслужи победата с 2.28 м. Той също успя да повтори успеха си отпреди дни, когато победи на Коледните стартове с 2.30 м. Втори остана Даниил Циплаков с 2.26 м. На трето място завърши бронзовият медалист от Доха-2019 Иля Иванюк с 2.23 м.

В овчарския скок сребърният медалист от европейското в Берлин-2018 Тимур Моргунов не стартира заради травма. Тук надпреварата бе обща за мъже и жени, като в крайна сметка Виктор Пинтусов се наложи с 5.72 м. Втора се класира Аксана Гатаулина с 4.67 м. Дъщерята на легендарния Радион Гатаулин на два пъти подобри личния си рекорд. Трета остана Полина Кнороз с 4.62 м.

Share Button