Турнир „Академик“ дава старт на състезанията в олимпийската 2021-а година

Организаторите на турнир „Академик“ дадоха подробности за състезанието на пресконференция в София на 14 януари.

Петдесетото издание на турнира ще се проведе на 16 януари в зала „Асикс арена“ в София от 16:00 до 19:40 часа.

Христо Стоянов – директор на турнира и президент на СКЛА „Академик“ заяви, че в състезанието ще бъдат допуснати 250 атлети в 19-те дисциплини на турнира, като участниците са подбрани по ранглиста. Освен някой от най-добрите български атлети в надпреварите ще има участници от Сърбия, Гърция и Кипър. Стоянов каза, че 67 клуба от цялата страна са дали заявка за участие, а състезанието ще бъде много динамично, като една от най-атрактивните дисциплини ще бъде смесената щафета 4х400 м, която вече е олимпийска дисциплина.

Атлет на България за 2017-а година Тихомир Иванов ще направи първия си старт за годината в скока на височина по пътя към олимпийската квота за Токио. Иванов бе финалист на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а. Инна Ефтимова (участничка на олимпийските игри в Пекин 2008) ще бяга 60 м, а Георги Цонов (олимпиец от игрите в Рио 2016 на троен скок) ще се пробва на скок дължина.

Световната шампионка на троен скок за девойки под 20 години Александра Начева също ще бъде в сектора за скок дължина.

Десетки от националите ни във няколко възрастови групи ще мерят сили в зала „Асикс арена“ в събота. Едни от най-интересните стартове ще бъдат на 60 м с препятствия за жени и 60 м за мъже и жени.

Състезанието ще се проведе без публика, а при следните противоепидимични мерки

Допуснатите състезатели за турнира вижте на www.akademik-bg.com

Програмата на турнира вижте тук

Share Button