Нова година – нови атлетически бебета

Новата 2021-а година донесе бебета в две атлетически семейства.

Националите в бяганията на дълги разстояния Димчо и Ивета Мицови станаха родители на момче ден преди настъпването на новата година – 30 декември 2020-а. Ивета роди в Първа АГ болница „Света София“ в столицата. Момченцето бе кръстено Борис и появи на бял свят с размери ръст – 50 см и тегло – 3.080 кг.

Димчо е финалист от европейско първенство за юноши под 20 години на 10 000 м и е многократен национален шампион, а последното му участие за националния отбор бе през септември 2020-а година на маратона в Кюстендил.

В момента Мицов, който е състезател на „Рилски атлет“ – Самоков е докторант в Национална спортна академия, а семейството отглежда малкия Борис в София. Ивета бе състезателка в бяганията на дълги разстояния.

Европейският вицешампион на 100 м за юноши (2013) и младежи под 23 години (2015) Денис Димитров и съпругата му Виктория също се зарадваха на мъжка рожба на 5 януари в Пловдив. Виктория роди без проблеми в болница „Селена“ в родния й град Пловдив, а детето, което бе кръстено Самуил, се появи на бял свят с шампионски размери – тегло 3.600 и ръст – 52 см.

Денис е един от най-силните български спринтьори в последните години с личен рекорд на 100 м – 10.16 – трето постижение във вечната ранглиста на България. Виктория пък се състезаваше в скока на дължина преди години.

Екипът на списание „Атлетика“ желае много здраве и късмет на Борис и Самуил, и техните семейства!!!

Share Button