Пожеланията и целите на българските топ атлети за 2021-а година

Новата 2021-а година дойде с надежди за възстановяване на нормалния начин на живот и всички състезания за най-добрите атлети, които бяха отменени или отложени през 2020-а.

Предлагаме ви пожеланията на българските атлети от топ 10 за 2020-а от анкетата на списание „Атлетика“, които те споделиха в социалните мрежи или пред изданието.

Габриела Петрова: За една по-добра,по-щастлива и по-успешна година! За повече метри и по-малко секунди!, Бъдете здрави, приятели!

Ивет Лалова-Колио: Искам да разкажа много неща за 2020-а година и предполагам, че вие също ще разкажете, но за първи път от много дълго време всички заедно минаваме през едно и също изпитание, така, че нека приветстваме една по-добра и по-силна година.

Марк Славов: Целта ми за 2021-а е медал от олимпийските игри. (Списание „Атлетика“ бр. 120)

Мирела Демирева пред Би Ти Ви: „Имам нови цели. Различна съм спрямо миналата година. (Атлетката посрещна 2021 година в Страната на лалета – Холандия и е с амбиция за още един олимпийски медал, след като спечели среброто в Рио де Жанейро 2016).

Тихомир Иванов честити Новата 2021-а година в профила си във Фейсбук с кадри от новогодишната заря в Лондон. Именно в този град през 2017-а година Иванов постигна личния си рекорд от 2.31 м в скока на височина.

Милица Мирчева за 2020-а година: Деня, в който разбрах, че съм готова за добър резултат на 5000/10 000м (нищо че състезания нямаше и дните, в които се радвах на всички други (не по- малко) важни неща извън кариерата ми ( семейство и близки, приятели и малките неща в живота). Във всяко пътуване нещо ни се отнема, но и нещо ни се дава. Бъдете благодарни и за двете!

Михаела Петкова (пред списание „Атлетика“): „Пожелавам си да почна годината с по-малко контузии и да подобря личния си резултат. Това искам най-много през 2021-а година“.

Маринела Нинева: Пожелавам си през 2021-а година да мога да участвам на колкото се може повече големи шампионати от ранга на европейски и световни първенства, а защо не и на олимпийски игри!

Инна Ефтимова: Първата тренировка за годината бе тежка и едновременно с това – ползотворна, така че нека 2021-а да ми даде повече, аз съм готова да я посрещна.

Милена Миткова: Седя и си чакам новата година. Не защото старата беше много неприятна. Просто винаги новата идва с НАДЕЖДА! Имайте я!

Share Button