Правец отново е домакин на голямо атлетическо състезание

Балканският новогодишен пробег в Правец (2020/2021) е поредното голямо атлетическо състезание в спортното градче в последните години.

В края на 2011-а година в Правец бе открита нова атлетическа писта, на чието откриване бяха легендарните атлети олимпийски шампиони Сергей Бубка, Христо Марков и Стефка Костадинова, както и десетки деятели на световната, европейската и българската  атлетика. Същата вечер по идея на новозибрания тогава президент на АБАФ Добромир Карамаринов бе организирана и първата балканска атлетическа гала в хотел „Риу Правец“, а Ивет Лалова бе избрана за Атлетка на Балканите за 2011-а година.

Откриване на новата писта на стадиона в Правец през 2011-а година

През 2013-а година на новата писта в Правец се проведе Европейска купа на 10 000 м, а през 2016-а и турнир от веригата А1(Мтел) Атлетика за младежи, като децата бяха наградени от вицешампионката на скок височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева.

Мирела Демирева награждава деца на атлетчиеско състезание в Правец месец след като спечели сребърен олимпийски медал в Рио де Жанейро през 2016-а

Едно от най-силните състезания в историята на балканските шампионати за мъже и жени се проведе в Правец през 2019-а година.

Ивет Лалова-Колио е приветствана от хиляди фенове на стадиона в Правец през 2019-а

Освен знаменателните български победи на Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м), Мирела Демирева (скок височина), Тихомир Иванов (скок височина) и Георги Цонов (троен скок) спортни легенди като лорд Себастиян Коу, Сергей Бубка, Йорданка Благоева, Христо Стоичков и Любомир Ганев бяха сред официалните гости на състезанието.

Финален спринт на Европейската купа на 10 000 м в Правец през 2013-а

В последните четири десетилетия Правец е домакин и на едно уникално състезание новогодишен пробег, който се провежда на връх Нова година в центъра на града.

Тази година състезанието се превърна в Балкански новогодишен пробег и въпреки усложнената световна обстановка породена от пандемията от коронавирус ще събере десети класни бегачи от няколко страни.

Президентът на БФЛА, АБАФ И Европейската атлетика Добромир Карамаринов ще даде старта на Балканския новогодишен пробег в Правец

През тази година има ново трасе и че всички любители на бягането могат да се запишат и да бягат с професионалистите.

Регистрацията все още е отворена на www.runbulgar.com

Share Button