Атлет номер 1 на България: Габриела Петрова

Резултатите от анкета на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2020-а година бяха обявени на 3 декември.

Габриела Петрова спечели допитването на експертите за втори път след 2015-а година. Екипът на www.atletikabg.com ви припомня най-важните моменти на атлетите от топ 10 на България за 2020-а година.

Ето и сезонът на най-добрата атлетка на България за годината.

28-годишната Петрова завоюва две титли в хоризонталните скокове на балканския шампионат за мъже и жени в Клуж Напока, Румъния с екипа на България. Габриела взе златните медали на скок дължина с 6.41 и на троен скок с 14.19 – отлични постижения за края на септември.

 В най-силният турнир за годината в Монако – част от веригата „Диамантена лига“ – тя зае второ място на троен скок с 14.18 като бе победена с малко само от атлет номер едно на света Юлимар Рохас (Венецуела).

Същата позиция Петрова записа и на турнира в Турку, Финландия, който бе с категория „Континентален тур“ и отново с резултат над 14 метра – 14.08.

 Състезателката на „Локомотив-Пловдив“ имаше победи и на турните в Пловдив (троен скок) и Атина (скок дължина), а на националния шампионат за мъже и жени помогна на отбора си да триумфира в щафета на 4х100 м със силно бягане в последния пост.

Постижението на Габриела Петрова на троен скок 14.38 от турнира в Пловдив е най-силното в българската атлетика за 2020-а година по сравнителната таблица на Спириев.

Възпитаничката на Атанас Атанасов помогна и на щафетата 4х100 м на „Локомотив“ – Пловдив да вземе националната титла. Петрова бяга на последен пост, а крайното време на пловдивския квартет бе 47.21.

Треньорът ми е човека, върху когото падна тежката задача да пренастрои тренировъчния процес в тази странна година“ – споделя за новия брой на списание „Атлетика“ – Габриела Петрова. – „И го направи по перфектния начин, за което съм му изключително благодарна.

Мисля, че ние спортистите много бързо успяваме да се нагодим към дадена ситуация, особено знаейки, че от това зависят бъдещите ни резултати. Не знам до колко е показателно, но знам, че е една от мечтите ми е успявам всяка година да бъда в елита на тройния скок. Тази година бе година на карантините, но моя постоянен режим не се различава много от така наречената „карантина„ ? Повечето време го прекарвам вкъщи, ако искам да съм пълноценна на тренировка – почивката и възстановяването са ми приоритет номер едно.“

Share Button