Атлети са спортисти на Ямбол и Велико Търново, трима в топ 10 на Пловдив

Няколко областни града обявиха най-добрите си спортисти за необичайната 2020-а година, а сред тях присъстваха и атлети.

Най-добрият спортист на град Велико Търново е шампионът на диск на България Диан Гемижев. Номер едно при подрастващите в старопрестолния град е Станислав Рашков (шампион на 1500 м и 3000 м в зала при юношите под 20 години).

Шампионът на диск Диан Гемижев е спортист номер 1 на Велико Търново

 В Ямбол начело на класацията е Полина Тодорова – национална  шампионка на 800 м в зала и специалистка в бягането на 400 м с дългогодишни успешни участия за националния отбор на България.

В Пловдив бе избрана десетка на спортистите без класиране по места, а трима атлети с коронна дисциплина троен скок намериха място в нея – Габриела Петрова, Георги Цонов и Александра Начева. Петрова бе избрана и за „Атлет на България“ за 2020-а година.

Най-добрите спортисти на Ямбол за 2020-а с кмета Валентин Ревански (в средата). Начело на класацията е Полина Тодорова.

В Разград Красен Цонев бе избран за треньор на годината в индивидуалните спортове. Неговите възпитаници Владислав Димитров (диск) и Димана Захариева (троен скок) бяха избрани в десетката при мъжете и жените съответно на пето и десето място. Друг атлетически талант от Разград Лъчезар Вълчев също получи признание за многобройните си успехи през 2020-а.

Награждаването на най-добрите спортисти на Варна определи шампионите на България Ивайла Тодорова (скок височина), Еркан Низам (бягания на средни и дълги разстояния) и Станислав Станков (60 м с препятствия и 110 м с препятствия) с награди в различни категории.

Share Button