Какви маратонки предпочитaт бегачите от Рън България?


Следващият старт от „Рън България“ ще бъде Балканския новогодишен пробег в Правец със старт 31 декември 2020-а и финал 1 януари 2021-а година.

През тази година спиание „Атлетика“, www.atletikabg.com и Рън България зададоха няколко въпроса на няколко от известните бегачи от веригата, а между Коледа и Нова година ви предлагаме отговорите на въпросите какви маратонки предпочитат те.

Някои от бегачите не споменават марка маратонки, други имат предпочитания към само една, а трети бягат с различни маратонки.

Предлагаме ви класация според това колко пъти е спомената определена марка в отговорите на интервюираните бегачи:

MIZUNO – 6

NIKE – 5

ADIDAS – 5

ASICS – 2

БЕЗ МАРКА – 2

HOKA – 1

NEW BALANCE – 1

Митко Ценов: NO BRAND

 (Маратонките за мен са много важни и ги избирам според това каква тренировка имам. За шосе бягам с леко по-мека и висока подметка, ако е за дълго бягане, а за отсечки с по-тънка и бърза маратонка. За пресечена местност пак избирам нещо по-тънко и вече за всички основни тренировки за меко използвам шпайкове.)

Йоло Николов: MIZUNO

(Аз лично предпочитам по меки и запазващи краката маратонки със солидна подметка. От години бягам с Мизуно и съм много доволен от разнообразието от модели за всички терени.)

Милица Мирчева: ASICS

(Такива, които максимално ще запазят краката ми от натоварването. В момента тренирам с Asics Nimbus 18 и съм страшно доволна. Когато имам по-скоростна работа избирам някой по-олекотен вариант.)

Иво Балабанов: MIZUNO, ADIDAS, NIKE

(За тренировъчни маратонки на асфалт разчитам на Adidas- с технология BOOST, а за писта или черни пътища харесвам Mizuno. На стадион, когато имам състезание се доверявам на Nike.)

Маринела Нинева: NIKE

(При мен доста често е проблем намирането на удобна маратонка, защото нося много малък номер. Всяка марка има модел, който ми е допадал. Но като цяло предпочитам Найк, особено за маратони и полумаратони.)

Димчо Мицов: MIZUNO

(Мисля, че маратонката за тренировка трябва да бъде с устойчива подметка, в която крака да бъде най-близо до естественото си положение. В тази връзка винаги съм предпочитал да тренирам с Мизуно, но всеки има свои предпочитания.)

Мартин Проданов: NIKE

(В момента любимите маратонки са ми Nike Infinity React. Но съм бягал естествено и с други марки и модели.)

Лиляна Георгиева: ADIDAS

(Нямам препочитания. Нося каквото ми е удобно в момента, но тренирам предимно с Адидас.)

Сава Тодоров: NIKE, ADIDAS, MIZUNO, NEW BALANCE

(Не робувам на марки. Може би най-голям опит имам с Nike. Но съм доволен и от Adidas, Mizuno и New Balance. Не ми допадат ниски маратонки с тънка подметка. Предпочитам да са тип Pegasus 35.)

Александър Сръндев: MIZUNO

(Всякакви с по-дебела подметка, аз лично харесвам много марката Mizuno и бягам почти изцяло с тяхни модели от 4 години насам.)

Ивета Бонова: MIZUNO

(Любимата ми марка е „Мизуно“. Имат модели за всякакъв терен.)

Георги Гергов: NIKE, HOKA

(Бягам с каквото намеря за удобно, обикновенно обаче това се оказват обувки с по дебела подметка, било то Nike, Hoka или нещо подобно.)

Максим Христов: ADIDAS (Adidas Adizero Adios 4)

Диана Бурова: ASICS

(Аз, лично, бягам с маратонки Asics. Чувствам се добре с тях. Геловете им не позволяват да си натоварвам ставите и пружинират добре. Глезените също са стабилни. Изберете правилния номер, за да не губите нокти. Обувките са индивидуални за всеки, но държа да кажа, че не са за подценяване. Подберете най-добрите за вас. Аз го разбрах по трудния начин.)

Георги Димитров-Клечо: NO BRAND

(В зависимост от тренировката, ако тя е на по-висока скорост предпочитам по-твърди и по-леки маратонки. За неделните дълги бягания използвам възможно най-меките и тежки, които имам. Не предпочитам определени марки, всяка обувка може да пасне различно на всеки човек.)

Силвия Георгиева: ADIDAS

Share Button