Списание „Атлетика“ с коледен брой

Новият брой на списание „Атлетика“ излезе от печат.

Брой 121 на „Атлетика“ предлага разнообразни теми в края на необичайната 2020-а година.

Атлет номер едно на България Габриела Петрова е на корицата на изданието, а в броя има нейн плакат, интервю и обзор на състезателната й година.

Анализ на анкетата за Атлет на България, както и най-важните постижения на топ 10 сред българските атлети са също на страниците на списанието.

Световната атлетика излъчи най-добрите си атлети във виртуална церемония и раздаде призове в различни категории – най-добър треньор, най-предизвикателно състезание в условията на Ковид 19, най-сериозна атлетическа федерация, най-добра атлетическа снимка на годината и т. н.

Подробности за тези призове, както и среща с атлетите на света Арманд „Мондо“ Дупландис (Щвеция) и Юлимар Рохас (Венецуела) са подготвени от екипа на списанието.

През 2020-а година имаше само едно световно първенство в атлетиката и само два индивидуални световни шампиони на планетата. Световното първенство по полумаратон в Гдиня, Полша бе невиждано в историята досега предизвикателство и се проведе в условията на световна пандемия. Новата „Атлетика“ разказва за този шампионат и първенците Джейкъп  Киплимо (Уганда) и Перес Джепчерчир (Кения) разкриват как са се готвили за този шампионат.

Обзори на българските маратони през 2020-а г. ни припомнят за първия маратон на Кюстендил, който бе и балкански шампионат, както и за състезанията на класическата дистанция във веригата „Бягането начин на живот“ в Стара Загора, София и Варна.

Последните национални шампионати за годината се проведоха през септември и октомври, а кои бяха медалистите ще видите в списанието.

Ретроспекция на турнирите в България и фоторазходка от събитията на детската и младежката атлетика през втората половина на годината също са селектирани като теми в брой 121.

Новата рубрика на списанието „Успели атлети“ е посветена на Валентин Видев – един от най-добрите атлети в овчарския скок пренесъл качествата на дисциплинирания спортист в проспериращ бизнес.

С навлизането на зимата рубриката „Полезно“ ще запознае читателите на „Атлетика“ с консервираните храни.

Традиционно в изданието има над 100 снимки, както и много атлетически новини от последните месеци.

Share Button