Атлет номер 4 на България: Тихомир Иванов и Мирела Демирева

Резултатите от анкета на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2020-а година бяха обявени на 3 декември.

Габриела Петрова спечели допитването на експертите на специализираното издание. Екипът на www.atletikabg.com ви припомня най-важните моменти на атлетите от топ 10 на България за 2020-а година.

Двамата ни най-добри атлети в скока на височина – Мирела Демирева и Тихомир Иванов са заедно на четвърто място в класацията с равен брой точки – 143.

Мирела Демирева, която бе Спортист на България за 2016-а година и е печелила тази анкета през 2016-а и 2018-а година направи само два старта през годината.

Демирева направи само два старта през годината на два турнира от „Диамантената лига“ – Монако и Стокхолм, където зае съответно четвърто и пето място. Мирела постигна 1.90 май-добър резултат за тази година и реши да се продължи с подготовката си за олимпийските игри в Токио, където има покрита квота.

Тихомир Иванов спечели без конкуренция нацоналните титли в зала и на открито. Иванов стана и балкански вицешампион в зала, а общо за годината има ри състезания на 2.20 и повече.

Мотивацията на Тихомир и треньора му Георги Гетов са насочени към покриване на квота за олимпийските игри в Токио. На миналите игри в Рио де Жанейро през 2016-а Иванов бе 10-и във финала, а сега целите му са още по-високи.

Share Button