Атлет номер 7 на България: Михаела Петкова

Резултатите от анкета на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2020-а година бяха обявени на 3 декември.

Габриела Петрова спечели допитването на експертите на специализираното издание. Екипът на www.atletikabg.com ще ви запознае с атлетите от топ 10 на България за годината.

Днес е ред на Михаела Петкова, която набра 91 точки в анкетата.

Последният старт на Михаела бе на 2 октомври в Балчик, но там русенката, която тренира в София за първи път премина границата от 60 метра. Петкова постигна 60.36, което бе национален рекорд за девойки под 23 години и я изпрати на корицата на списание „Атлетика“.

През сезона 21-годишната Михаела подсказа за големите си възможности с 58.02 на турнира в Шабла и сребърен медал от балканския шампионат в Клуж Напока.

През зимата Петкова записа две състезания в зала на гюле и с 14.19 е най-силната българка в тази дисциплина през 2020-а година.

На 7 март спечели титлата на националния зимен шампионат по хвърляния в Балчик само с един опит от 47.87. По-късно по време на извънредното положение заради здравната криза Михаела и треньора й Борис Воденичаров използваха месеците без състезания за много работа, резултатът от който е приближаване към националния рекорд за жени и поглед към олимпийска квота.

Share Button