Атлет номер 6 на България: Милица Мирчева

Резултатите от анкета на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2020-а година бяха обявени на 3 декември.

Габриела Петрова спечели допитването на експертите на специализираното издание. Екипът на www.atletikabg.com ви припомня най-важните моменти на атлетите от топ 10 на България за 2020-а година.

Милица Мирчева зае шестото място в класацията с 96 точки.

Възпитаничката на треньора-състезател Йоло Николов започна годината с ясна цел – подобряване на рекорда на България на маратон и класиране за олимпийските игри в Токио.

Мирчева започна отлично годината с 1:11:43 на полумаратона в Неапол, Италия, което вещаеше постигане на целите. Разрастването на пандемията от коронавирус завари Милица на тренировъчен лагер в Кения, където се готвеше за Бостънския маратон. Отмяната или отлагането на всички състезания по света остави Милица и Йоло в Кения над 3 месеца.

След прибирането си от Африка 24-годишната Мирчева направи няколко старта в България, като спечели титла на 5000 м, турнири на писта и няколко състезания от веригата „Рън България“. Сред впечатляващите й постижения за тази година бе 9:06.77 на 3000 м от турнира в Пловдив и бронзов медал от балканския шампионат по полумаратон в Загреб, Хърватия.

Движението „Рън България“ я обяви за най-добра атлетка в бяганията за 2020-а година, а по-късно екпертите я позиционираха на шесто място в анкетата за Атлет на България.  

Share Button