Атлет номер 10 на България: Милена Миткова

Резултатите от анкета на списание „Атлетика“ за „Атлет на България“ за 2020-а година бяха обявени на 3 декември.

Габриела Петрова спечели допитването на експертите на специализираното издание. Екипът на www.atletikabg.com ще ви запознае с атлетите от топ 10 на България за годината.

Днес започваме със сезона на Милена Миткова, която заема 10-о място с 42 точки.

Миткова стартира стартира отлично година с добър сезон в зала. 30-годишната софиянка направи три състезания над 6 метра още през януари – 6.03 – 6.19 – 6.23. На 1 февруари Миткова спечели и националната титла в зала и първи златен медал от такова ниво за атлетически клуб „Дарко тим“ – София с абсолютен личен рекорд (на открито или в зала) – 6.50.  След това Миткова заслужи и сребро на балканския шампионат в Истанбул с 6.42 и завърши сезона в зала в Испания с 6.25.

Затварянето на спорта по света и суровите мерки в Испания, където бе Милена нарушиха подготовката на българката. При завръщането си в България тя претърпя и карантина, в която тренираше в двор на селска къща в провинцията.

Това повлия на формата й през лятото, където най-добрите и резултати бяха по 6.21 на две състезания, едно от които балканския шампионат, където зае четвърто място.

Въпреки това Милена е на 45-място в ранкинг листата ан Световната атлетика и с няколко състезания над 6.50 може да спечели квота за олимпийските игри.

Вижте пълното класиране от анкетата тук

Share Button