Добромир Карамаринов и МОК обсъждат защитата на европейските атлети

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов се срещна онлайн с принц Фейсал бин Ал Хюсеин от Йордания съобщи съобщи сайта на организацията www.euopean-athletics.org.

 Карамаринов и Фейсал са дискутирали стратегия за драстичната защита на спортистите в цяла Европа.

Принц Фейсал е член на Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет (МОК) и председател на работната група по превенция на насилието в спорта, както и президент на Йорданския олимпийски комитет. 

След обсъждането Карамаринов заяви, че ще се съсредоточи върху тази важна тема в наскоро публикуваната бяла книга, очертаваща неговата политика за европейската лека атлетика след смъртта на президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен по-рано през годината.


Принц Фейсал бин Ал Хюсеин

Бих искал да благодаря на Негово кралско височество, че предложи на Европейската атлетика думи насоки за това как най-добре да се справим и предотвратим насилието и тормоза в леката атлетика, коментира Карамаринов. – Изключително важно е да възприемаме проактивни подходи към такива важни въпроси, особено след като пандемията COVID-19 създаде повече възможности за потенциален тормоз и злоупотреба със спортистите. Искаме родителите да чувстват, че правим всичко възможно, за да защитим техните деца и по-важното е, че лека атлетика осигурява на децата им положителна среда, в която те могат да се развиват както физически, така и психически.“

Веднага след като Европейската атлетика приключи прегледа на политиките и процедурите за защита на спортистите на своите членове, континенталният орган ще приспособи инструментариума за защита на МОК с насоки и политики, които могат да бъдат приети от неговите 51 федерации членки.

Превод: bgathletic.com

Share Button